ČEMU SLUŽI?
1 PROVERA PRAVILNOG HIGIJENSKOG STANJA PILOSEABACEALNIH ULAZA - Utvrđuje se da li je dobra oksigenacija koja je uslov za fiziološki rast kose.
2 PROVERA DEBLJINE VLASI - Upoređuje se promer vlasi koji u slučaju velikih razlika ukazuje na na disfunkciju pilosebacealnih jedinica, što dovodi do stanjenja vlasi i odražava se na smanjenje volumena.
3 PROVERA PRISUTNOSTI ANOMALIJA - Isključuje se ili potvrđuje prisutnost anomalija na površinskom sloju epiderme kao što su perutanje, iritacije ili crvenilo (uz koje se često javlja i svrab), a pokazatelj su smetnje u delovanju bakterijske flore.
4 PROVERA RADA LOJNIH ŽLEZDA - Provera kojom se ustanovi eventualna prisutnost prekomerne količine sebuma na vlasištu, kosi i unutar folikula.
5 PROVERA OBLIKA BULBUSA – KORENA KOSE - Pregledom nekoliko korena vlasi proverava se njihov oblik, i time se uradi procena pravilne obnove kose.
6 PROVERA PRAVILNE ISHRANE KOSE - Provera kojom se utvrdi da li koren kose ima dobar dovod hranjivih sastojaka preko kapilara.